Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marzy Ci się oryginalne, wilgotne ciasto czekoladowe? Jak wiadomo, ani czekolada, ani kakao wilgotne nie są, więc jeśli chcesz uzyskać soczysty, rozpływający się w ustach miąższ, musisz osiągnąć to z użyciem innych składników. A gdyby tak upiec tradycyjny, hawajski chlebek bananowy (nie oszukujmy się – to ciasto!) i dodać do niego tabliczkę ulubionej czekolady? Spróbuj koniecznie! Bananowiec to bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, wyjątkowo smaczne ciasto, które nie traci na świeżości ani wilgotności przez wiele dni… Oczywiście nie licz na to, że uchowa się w twoim domu aż tak długo – jest tak pyszny, że „znika w oczach”. W czekoladowym wariancie nabiera nowego charakteru. Z pewnością stanie się ulubionym deserem całej twojej rodziny.
Szybka i smaczna sałatka idealna do obiadu, pracy czy jako dodatek do kolacji.
Odsłon: 61
Przepyszne śniadanie mojego dzieciństwa. Dziś na życzenie córki która przyjec...
Odsłon: 487
Smaczna sałatka z makaronem nie tylko na niedzielę.
Odsłon: 73
Szybka i smaczna sałatka idealna do obiadu, pracy czy jako dodatek do kolacji.
Odsłon: 61
Przepyszne śniadanie mojego dzieciństwa. Dziś na życzenie córki która przyjec...
Odsłon: 487
Smaczna sałatka z makaronem nie tylko na niedzielę.
Odsłon: 73
Składniki
Formę keksową o wymiarach około 30x10 cm natłuść masłem i przyprósz mąką lub bułką tartą.
Produkty sypkie – mąkę, sól, sodę – wymieszaj w misce.
W osobnej misce utrzyj cukier z jajkami (w temperaturze pokojowej). Połącz je z olejem.
Rozgnieć obrane ze skórki banany na purée (możesz zblendować).
Posiekaj czekoladę na nieduże kawałki.
Połącz wszystkie składniki w jednolitą masę. Przelej ciasto do keksówki i wstaw na środkowy poziom rozgrzanego do 175°C piekarnika. Piecz przez około 50 minut (do suchego patyczka).